Βόρεια ανάπτυξη του Ηλέσιον

thessalonikiΗ νύφη του Θερμαϊκού καλοδέχτηκε τα προϊόντα φυσικής οινοποίησης και φυσικής καλλιέργειας Ηλέσιον.

Γιατί μόνον αν έχεις μια τεράστια Ιστορία, όπως η γη της Μακεδονίας, μπορείς να νιώσεις τη σημασία της αναγέννησης του αρχαιοελληνικού οίνου.

Περισσότερο από πραγματικό Βιολογικό Κρασί...

Περισσότερο από κρασί χωρίς θειώδη (NSA)...

...ΑρχαιοΕλληνικός Οίνος Ηλέσιον!

Η κράση του άκρατου οίνου με το Ειδύλλι και η δημιουργία του κρασιού (Κεκραμμένου οίνου) δεν θέλει βιασύνη. Θέλει ρυθμούς χαλαρούς, και οι βορειοΕλλαδίτες μπορούν ακόμα να αντιστέκονται στην επίπλαστη βιασύνη της σύγχρονης εποχής.

…Όπως το Ηλέσιον αντιστέκεται στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης και της επέλασης των τοξικών φαρμάκων στην καλλιέργεια της τροφής μας!

OINOSΤα καλύτερα καταστήματα βιολογικών προϊόντων της Θεσσαλονίκης άνοιξαν τις πόρτες τους στα καινοτομικά προϊόντα Ηλέσιον.

Θα συστήσουν στους ευαισθητοποιημένους καταναλωτές – πελάτες τους μια ιδέα που έρχεται από τα παλιά… με τη θετική αύρα ενός καινούργιου φίλου.

Στο εξής τον γαστριμαργικό πλούτο της μακεδονικής κουζίνας θα συνοδεύουν οίνοι χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα συντηρητικά.

Στην αρχή του γεύματος τα γεμάτα ποτήρια θα φέρνουν στο στόμα υψηλόβαθμο οίνο και όσο περνά η ώρα το Ειδύλλι (σταφυλόνερο) θα κυριαρχεί χαμηλώνοντας τους βαθμούς. Για να έχει το συμπόσιο διάρκεια. Όπως γινόταν τα αρχαία χρόνια.

Η διακίνηση των οίνων Ηλέσιον δεν στοχεύει στο κέρδος των παραγωγών αλλά των καταναλωτών. Το Ηλέσιον είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός περιβάλλοντος για την διάσωση της διατροφικής μας κληρονομιάς. Πατώντας εδώ βλέπεται τα σημεία διάθεσης των προϊόντων του.

Ο υψηλόβαθμος Άκρατος Οίνος του ΗΛΕΣΙΟΝ είναι φυσικός, βιολογικός, ερυθράς οινοποίησης (μαζί με τα στέμφυλα) με φυσικούς άγριους ζυμομύκητες οινοποιημένος με αρχαιοελληνικά πρότυπα. Δεν περιέχει πρόσθετα θειώδη, συντηρητικά, χημικά και χρώματα. Δεν υπέστη πρωτεϊνική καθίζηση και δεν φιλτραρίστηκε!

Έτσι πέρασαν στο σώμα του οίνου σχεδόν όλα τα αντιοξειδωτικά, οι πολυφαινόλες, η ρεσβερατρόλη και οι OPC (Ολιγο-Προ-Ανθοκυανιδίνες) των σταφυλιών. Μέρος της Μεσογειακής διατροφής και του Γαλλικού παράδοξου.

kantoΤο Ηλέσιον αναγεννώντας τον ΑρχαιοΕλληνικό Οίνο δημιούργησε το Ειδύλλι, νερό από τα σταφύλια που δημιούργησαν τον Άκρατο Οίνο.

Φτιάξε το κρασί που θέλεις!

Ο Άκρατος Οίνος του Ηλέσιον όταν σμίξει με το Ειδύλλι δημιουργεί τον Κεκραμμένο Οίνο, που σήμερα ονομάζουμε κρασί. Δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον κάθε ένα να δημιουργήσει το δικό του κρασί σε όποιους βαθμούς το επιθυμεί εκείνη τη στιγμή! Και όσο γλυκό το θέλει προσθέτοντας σταφυλόμελο στον ξηρό άκρατο οίνο!

Άκρατος Οίνος + Ειδύλλι (σταφυλόνερο)

= Κρασί (Κεκραμμένος Οίνος)

Κεκραμμένος Οίνος + Σταφυλόμελο = Γλυκύς Οίνος

Το Ειδύλλι είναι το νερό του σταφυλιού που αφαιρέθηκε σε χαμηλή θερμοκρασία. Δεν περιέχει οινόπνευμα, θερμίδες και χημικά συντηρητικά. Περιέχει απαλά τα αρώματα του σταφυλιού, την οξύτητά του, χωρίς τα διατροφικά στοιχεία (οργανική ουσία), που αλλοιώνονται με τον χρόνο.

Οι πρόγονοί μας στα συμπόσιά τους, δεν έπιναν Άκρατο Οίνο αλλά Κεκραμμένο Οίνο (κρασί) που προέρχονταν από την μίξη (κράση) του άκρατου με νερό πηγής είτε με πάγο. Έτσι έπιναν κρασί των βαθμών της αρεσκείας τους επί ώρες, δεν μεθούσαν και το διασκέδαζαν!

Δείτε επίσης:

Γιατί Οίνο και Κρασί Ηλέσιον

ΑρχαιοΕλληνικός Οίνος Ηλέσιον