Ας δώσουμε Αναπνοή στη Φύση και στις Παραδόσεις του Τόπου μας

Με την Διάσωση Αρχαίων Ποικιλιών και Προτύπων Παραγωγής


Ας δώσουμε Αναπνοή στη Φύση και στις Παραδόσεις του Τόπου μας


H δύναμη της Επιστήμης στην βάση της Παράδοσης «ξαναγέννησε» τον 'Ακρατο Οίνο και συνεχίζει να μας διδάσκει


Η Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ προσκαλεί αυτούς που συμμερίζονται την αγωνία της για την διατήρηση αρχαίων ποικιλιών και την σύνδεση παράδοσης με την επιστημονική πρόοδο, να απαντήσουν στο κάλεσμά της για να ενισχύσουν τις μελλοντικές δράσεις, υιοθετώντας τις. Από τις κερδοσκοπικές εταιρείες και τους κρατικούς μηχανισμούς δεν έχουμε πάρει χρήματα. Γι αυτό οι μόνοι που μένει να χρηματοδοτήσουν την σωτηρία της βιοποικιλότητας είστε εσείς κι εμείς, δηλαδή οι εμείς οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες.


Η φυσική συμμετοχή σας δε στις δράσεις αυτές θα τους προσδώσει μεγαλύτερο κύρος και ώθηση. Με την εγγραφή σας σαν ενεργά μέλη της Κοινότητας θα αποκτήσετε την δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία και την οργάνωση των δραστηριοτήτων της.


Οι δράσεις που μπορείτε να υιοθετήσετε είναι:



  • 20 ευρώ για τα αρχαιοελληνικά Πρότυπα Οινοποίησης.

  • 30 ευρώ για ένα Γκοσμάρι.

  • 50 ευρώ για την αναζήτηση και την συλλογή γενετικού υλικού παραδοσιακών ποικιλιών σταφυλιών.

  • 100 ευρώ για τον γενετικό έλεγχο και ταυτοποίηση αυτών των ποικιλιών.

  • 150 ευρώ για την έρευνα πάνω στην Δύναμη του Σπόρου.

Κάθε ενισχυτής άνω των 20 ευρώ και για κάθε του ενίσχυση, θα πάρει ως δώρο έναν Κεκραμμένο Οίνο, που περιέχει δύο μπουκάλια με 'Ακρατο Οίνο και ένα μπουκάλι με Ειδύλλι (υδατικό συμπλήρωμα). Το ίδιο και κάθε μέλος της Κοινότητας του ΗΛΕΣΙΟΝ. Δείτε λεπτομέρειες πατώντας εδώ. Κάθε ενισχυτής μπορεί να δώσει περισσότερες από μία ενισχύσεις. Δείτε τα δώρα πατώντας εδώ.


Υιοθετώντας την δημιουργία αρχαιοελληνικών Πρότυπων Οινοποίησης με σύγχρονη τεχνολογία.


Δημιουργήθηκαν ο Ακρατος Οίνος χωρίς χημικές προσμίξεις, με γνώμονα την παρακαταθήκη των κατασταλαγμένων πρώτων οινοπαραγωγών της πατρίδας μας και τις παραγωγικές διαδικασίες των αρχαιοελληνικών οίνων. Το «ΗΛΕΣΙΟΝ» με ορμητήρια την Αθήνα, την Θήβα και την Λαμία δημιούργησε τύπους κρασιού με στόχο να πραγματοποιήσουν ένα άλμα ποιότητας στο μέλλον.


Οι καινοτομίες των Οίνων του ΗΛΕΣΙΟΝ:


 



  • Ζυμώθηκε ο μούστος με «ερυθρά οινοποίηση» από λευκά σταφύλια της παραδοσιακής (αρχαιοελληνικής) ποικιλίας Σαββατιανό.

  • Στην συνέχεια χωρίσαμε τον μούστο από τα στέμφυλα και βάλαμε έναν τόνο μούστο σε μια δεξαμενή για δυο μέρες, με ραγισμένους σπόρους και στέμφυλα. Έτσι δημιουργήσαμε μία δεύτερη ποιότητα μούστου με την «Δύναμη του Σπόρου». Με τις πρώτες εξετάσεις που κάναμε ο μούστος αυτός έχει 50% παραπάνω φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες, βιοφλανοειδή και ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες (OPC)

  • Ο 'Ακρατος Οίνος με την «Δύναμη του Σπόρου» έχει σχεδόν όλα τα συστατικά ενός Αγιουρβεδικού τροφίμου, γλυκό, ξινό, πικρό, στυφό. Δεν είναι καυτερό.

  • Δημιουργήθηκε 'Ακρατος Οίνος με 15 βαθμούς, ώστε το υψηλό οινόπνευμα να χρησιμοποιείται για την συντήρησή του και να μην είναι απαραίτητη η χρήση χημικών συντηρητικών (μεταμπισουλφίτ κ.λπ.) ή άλλων προσμίξεων. Ο Οίνος του ΗΛΕΣΙΟΝ είναι ζωντανός και συνέχεια εξελίσσεται.

  • Ο 'Ακρατος Οίνος του ΗΛΕΣΙΟΝ δεν είναι φιλτραρισμένος. Έχει όλο του το σώμα και τις ουσίες που του έδωσε η φύση.

  • Δημιουργήθηκε το «Ειδύλλι», ένα υδατικό συμπλήρωμα από φρέσκα σταφύλια, που ενώνεται με τον ‘Ακρατο οίνο για την δημιουργία κεκραμμένου οίνου, που σήμερα ονομάζεται κρασί.

  • Χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακές μέθοδοι και γνώσεις για παραδοσιακή - αρχαιοελληνική οινοποίηση, αξιοποιώντας τα τελειότερα σύγχρονα μηχανήματα..

Συνεχίζεται η επεξεργασία ενός μέρους του Οίνου μέσα σε δρύινα βαρέλια. Οι  εργαστηριακές έρευνες επίσης συνεχίζονται ώστε να τεκμηριωθούν τα οφέλη και τα συμπεράσματα. Όλα αυτά θα οδηγήσουν στην δημιουργία Πρότυπων Οινοποίησης.


Υιοθετώντας με 20  ευρώ την δημιουργία παραδοσιακών - αρχαιοελληνικών Πρότυπων Οινοποίησης με σύγχρονη τεχνολογία, βοηθάτε στην βελτίωση των διατροφικών στοιχείων του κρασιού.


Περισσότερα για τους οίνους της Κοινότητας του ΗΛΕΣΙΟΝ ...


Υιοθετώντας ένα Γκοσμάρι.


Το γκοσμάρι είναι ένα παραδοσιακό κόκκινο σταφύλι, που οι πολύ παλιοί πρόγονοί μας, οινοποιούσαν στην Ρούμελη. Σήμερα διασώζεται κυρίως σε άγρια κατάσταση στα βουνά της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και γι’ αυτό οι ντόπιοι το ονομάζουν «αγριοστάφυλο». Η Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ μάζεψε γενετικό υλικό και το έβαλε σε γλάστρες, δημιουργώντας καινούργιους βλαστούς.


Υιοθετώντας τουλάχιστον μία γλάστρα γκοσμαριού με 30 ευρώ, θα βοηθήσετε στην διάσωση και στην διάδοσή του. Μπορείτε να υιοθετήσετε περισσότερα από ένα γκοσμάρια.


Υιοθετώντας την αναζήτηση και την συλλογή γενετικού υλικού παραδοσιακών ποικιλιών.


Τους ερχόμενους μήνες η Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ ετοιμάζει εξορμήσεις στα βουνά της Ρούμελης για την συλλογή γενετικού υλικού, που εντοπίστηκε και χαρτογραφήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Το γενετικό αυτό υλικό αποτελείται από κλίματα «άγρια», που έχουν επιζήσει μόνα τους στα ψηλά βουνά τις Κεντρικής Στερεάς, χωρίς αμερικάνικα ή γαλλικά υποκείμενα. Αποτελεί δε την βιοποικιλότητα των κλιμάτων της πατρίδας μας.


Υιοθετώντας αυτή την δραστηριότητα και δίνοντας τουλάχιστον 50 ευρώ, συμβάλλουμε στην διάσωση αρχαίων και παραδοσιακών ποικιλιών σταφυλιού, που έχουν εντοπιστεί σε άγρια κατάσταση στα βουνά μας.


Υιοθετώντας τον γενετικό έλεγχο και την ταυτοποίηση των παραδοσιακών ποικιλιών.


Η Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ έχει ήδη συναντηθεί με τους υπεύθυνους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και ετοιμάζεται ερευνητική δράση για τον γενετικό έλεγχο και την ταυτοποίηση των παραδοσιακών ποικιλιών σταφυλιών, που έχουν συλλεχθεί και αυτών που θα συλλεχθούν.


Υιοθετώντας και ενισχύοντας αυτή την δραστηριότητα με τουλάχιστον 100 ευρώ συμβάλλουμε στην διάσωση παραδοσιακών και αρχαίων ποικιλιών σταφυλιού.


Υιοθετώντας έρευνα για την «Δύναμη του Σπόρου».


Όπως έχει υποσχεθεί η Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ ο οίνος που έχει παραχθεί πρέπει να ελεγχθεί σε πολλά σημεία και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν τεκμηριωμένες διαδικασίες και αποδείξεις.


Υιοθετώντας και ενισχύοντας αυτή την δραστηριότητα με τουλάχιστον 150 ευρώ συμβάλλουμε στην έρευνα για τα διατροφικά στοιχεία του οίνου αλλά και της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής.


Πως μπορείτε να υιοθετήσετε μία δραστηριότητα της Κοινότητας του «ΗΛΕΣΙΟΝ»



  • Με την εγγραφή σας στο ΗΛΕΣΙΟΝ πατώντας εδώ

  • Στέλνοντας ενίσχυση ή υποστήριξη σε όποια δράση θέλετε και όσες φορές θέλετε πατώντας εδώ

 


Ιανουάριος 2009


Για την Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ


Έμμη Πανούση, 6945358916


Νίκος Ρουμελιώτης, 6909748808